Sieraden:

Al de sieraden van Revelery zijn handgemaakt en van sterling zilver (925). Ook de gold plated sieraden zijn gemaakt van sterling zilver bedekt met een stevig laagje goud van 2 micron. De edelstenen zijn natuurstenen en dus uniek. Het kan zijn dat de steen in je sieraad een andere vorm of kleur heeft dan op de foto. Dat maakt elk sieraad bijzonder en uniek.

Verzorging:

Zilver: De zilveren sieraden kunnen verkleuren. Dit gebeurt met name als je de sieraden niet draagt maar het is ook een natuurlijk proces. Zilver is een edelmetaal dat licht aangetast wordt door oxidatie. Met een zilverpoetsdoek en zilverpoets maak je het sieraad weer schoon. Ook een waterbadje met soda is een optie. Zijn de sieraden zwart dan kan je een badje gevuld met warm water, soda en een prop aluminiumfolie gebruiken om je sieraden te laten shinen. (niet voor je sieraden met edelstenen)

Edelstenen: natuurstenen zijn gevoelig voor zeep, parfum, schoonmaakmiddelen etc. Vermijd daarom contact met chemische middelen. Een edelsteen is ook gevoelig voor stoten. Het spreekt vanzelf dat je sieraad een liefdevolle behandeling verdient. Een zachte doek met een klein beetje groene zeep is mild genoeg voor je kostbare sieraad. Edelstenen zijn gevoelig voor de zon. Teveel zonlicht doet de kleur vervagen.

Gold Plated: al onze gold plated sieraden (24K goud) hebben een kern van sterling zilver. Na het vormen van het sieraad krijgt het een bad van goud (2.5 micron vergulding). Deze laag goud is kwetsbaar. Doe dus voorzichtig met water en vloeistoffen. Denk daarbij ook aan het wassen van de handen, zwemmen, douchen, koken en tuinieren al dit soort activiteiten veroorzaakt een lichte slijting. Gelukkig heb je natuurlijk wel een zilveren sieraad onder de goudlaag.